2024 | İş Fikirleri

Yurtdışında İş İmkanı Olan Meslekler 2024 (+17 Meslek)

Yurtdışında iş imkanı olan meslekler hakkında bilgi sahibi olduktan sonra belki yurtdışında çalışma fikrinizde değişiklikler olabilir. Belki çalışmayı düşündüğünüz alanda değişiklik düşünebilirsiniz. Bir çoğumuz elbette yurtdışında daha iyi imkanlar altında çalışmayı istiyoruz. Bazılarımız ülkemizde iş bulamadığından, bazılarımız ise iş pozisyonumuzu deneyimlerimiz ile daha geliştirmek adına yurtdışına gitmeyi istiyoruz.

Çalışabileceğiniz bir çok iş pozisyonu bulunuyor. Özellikle dış ülkelerde aranmakta olan iş pozisyonlarına bakmak gerekmektedir. Eğer bir ülkeye giderseniz hangi işlerde çalışabilirsiniz? Bunun bilincinde olmak o ülkeye gittiğinizde sizlere bir rahatlık verecektir. Çalışabileceğiniz meslekler hakkında bilgi sahibi olmanızı istiyoruz.

 

Yurtdışında İş İmkanı Olan 17 Meslek

1- Garsonluk gibi işler yapılabilir

garsonluk yapmak

Garsonluk tarzı işleri hemen hemen hangi ülkeye giderseniz ulaşabilirsiniz. Bar olsun eğlence mekanları olsun hemen hemen bu sektörde ki her mekan her zaman personel sıkıntısı çekiyor. Bu sebeple gidip başvurmanızın ardından kısa süre içerisinde orada çalışma imkanınız olabilir. Bu tarz işçilere her ülkede her zaman ihtiyaç olmuştur.

 

2- Yemek yerlerinde çalışılabilir

yemek yerlerinde çalışmak

Yemek yeme gibi yerlerde çalışma imkanı bulabilirsiniz. Eğer deneyiminiz de varsa bu işlere girmeniz daha kolay olacaktır. Özellikle Almanya gibi ülkelerde bir çok Türk dönerciye rastlama imkanınız olacaktır. Buralarda iş bulma ihtimaliniz daha yüksektir.

Sadece dönerci olarak düşünmemek gerekiyor. Bir çok Türk restoranlar da bulunmaktadır. Gideceğiniz yerdeki Türk restoranları araştırarak iletişime geçebilirsiniz. Genelde Türk işyeri sahipleri işyerine eleman ararken Türkleri tercih etmektedir.

 

3- Kuaförlerde çalışılabilir

kuaförlerde çalışmak

Kuaförlerde de personel sıkıntıları oluyor. Kuaförlerde de iş imkanı bulmak diğer sektörlere göre daha kolay olur. Eğer ufak bir deneyiminiz varsa çok daha şansınız olacaktır. Deneyiminiz yoksa dahi yine de çalışabilirsiniz. İlk başlarda yüksek ücret beklemeyin.

Türk kuaför bulamasanız dahi yabancı kuaförlerde de çalışabilirsiniz. Özellikle şehir merkezlerinde çok sayıda eleman çalıştıran büyük kuaförler bulunmaktadır.

 

4- Marketlerde çalışılabilir

marketlerde çalışmak

Marketlerin isimlerini alıp internet üzerinden başvuru yapmanız gerekiyor. Bu süreç biraz uzayabilir. Göze alabiliyorsanız marketlere iş başvurusu yapabilirsiniz. Nasıl bizim ülkemizde Bim’de çalışmak için ilk önce internetten başvuru yapıyorsak diğer ülkedeki marketler için de durum aynı.

Marketlerde kasiyer, depo görevlisi ve mal aracı kullanımı gibi görevlerde çalışma imkanı bulabilirsiniz.

 

5- Ufak dükkanlarda iş imkanı

ufak dükkanlarda çalışmak

Ufak dükkanlarda da çalışma imkanınız olacaktır. Eğer dükkan önlerine yazı asıp işçi aradıklarını belirtiyorlar ise uğrayıp iş hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bu tarz dükkanlardaki ilanlara ulaşabilmek için ya istediğiniz ülkeye gidip tek tek gezmeniz gerekiyor ya da ülkelerin kendi dillerine ait iş sitelerine göz atmanız gerekiyor.

 

6- İnşaatlarda çalışmak

inşaatlarda çalışmak

Eğer inşaat sektörü adına bir ustalığınız yoksa yine iş bulabilirsiniz. Fakat bilmelisiniz ki ustalardan çok daha fazla çalışırsınız ve daha az maaş alırsınız. Ustalar ”vasıflı” olarak geçmektedir diğer işçiler ise ”vasıfsız” olarak geçmektedir. Bu nedenle bu fark oluşmaktadır.

Bireysel olarak gittiğiniz zaman, çok yüksek derecelerde iş bulabileceğinizi düşünmek yanlış olacaktır. Bu yüzden biz her zaman bir firma aracılığı ile gitmenizi tavsiye ettik. Bireysel olarak gidecekseniz de öncesinde bir araştırma yapmanızda fayda olacaktır. Hangi ülkede çalışmak istiyorsunuz o ülkeyi derinlemesine araştırmalısınız.

 

7- Güvenlik olarak çalışmak

güvenlik olmak

Güvenlik görevlisi olarak bir çok yerde görev alabilirsiniz. Fakat bu bahsettiğimiz devlete ait güvenlik görevlileri değil. AVM’lerde veya özel şirketlerde güvenlik olarak çalışma fırsatı bulabilirsiniz.

Fakat bunun için öncesinde o ülkede güvenlik görevlisi eğitimlerini almanız gerekiyor. Nasıl ülkemizde güvenlik görevlisi olmak için bazı sertifikaları edinmek gerekiyorsa yurtdışı ülkelerinde de böyle şartlar aranabiliyor.

 

8- Mağazalarda çalışmak

mağazalarda çalışmak

Nasıl ülkemizde bir çok firma bulunuyorsa genel olarak bu firmalar tüm yurtdışı ülkelerinde de firmaları bulunuyor. Örneğin H&M markası için ülkemizde işe girebilmek için nasıl internetten başvuru yapıyorsanız, yurtdışında bulunan bir mağazası içinde ilk önce internetten başvuru yapmanız gerekiyor.

Yurtdışında bulunan ve köklü olan her türlü mağazanın mutlaka başvuru forumları internette bulunmaktadır.

 

Vasıflı Olarak Bulabileceğiniz İşler

Yurtdışında iş bulabilmenin iki yolu bulunuyor. Biri vasıflı olarak iş bulabileceğiniz işlerdir, biri ise vasıfsız olarak iş bulabileceğiniz işlerdir. Vasıfsız şekilde iş bulabileceğiniz yöntemlerden yukarıda söz ettik. Vasıfsız şekilde iş bulabileceğiniz bir çok iş var. Sadece yukarıda anlattıklarımız ile kısıtlı değil.

Vasıflı şekilde de iş bulabileceğiniz bir çok farklı yöntem bulunuyor. Vasıflı işçilerin maaşları ve çalışma şartları vasıfsız işçilere göre çok daha iyi olmaktadır. Bu durum her ülkede aynıdır.

Vasıflı işçilerin artıları

  • Maaşların yüksek olması,
  • Yetkilerin daha fazla olması,
  • İzinlerin daha fazla olması,
  • Çalışma saatlerinin daha az olması,

 

9- Şef olarak çalışmak

şef olmak

Eğer yemek konusunda pek beceriniz yoksa, yemek yerlerine işçi olarak girebilirsiniz fakat alt tabaka işleri yaparsınız ve çok para kazanamazsınız.

Eğer şef olarak girebilirseniz yüksek miktarlarda gelir elde edebilirsiniz hem de çalışma koşullarınız daha iyi olur. Şef olabilmek için öncesinde ülkemizde bir deneyiminiz olmalı ve gerekli belgeleri almış olmanız gerekiyor. Hiç tecrübe edinmeden ve gerekli eğitimleri almadan her ne kadar iyi yemek yapıyor olsanız dahi ”Ben şefim” demekle şef olamıyorsunuz.

 

10- Usta olarak çalışmak

inşaat ustası olmak

İnşaat sektöründe her zaman iş bulabilirsiniz. Bunun için inşaat sektörünün canlı olduğu ülkeleri tercih etmek gerekiyor. Yani ekonomisi gelişmekte olan ülkeleri takip etmek gerekiyor.

Bunun için ise bu ülkeye gidebilmek adına vize işlemlerini halletmek gerekiyor. Bana kalırsa eğer ustalığınız varsa, ülkemizden yurtdışına giden firmalar aracılığı ile gitmenizi tavsiye derim. Ülkemizde bulunan yurtdışında faaliyet gösteren firmalar her zaman ustaları yurtdışına götürmektedir.

 

11- Mühendis olarak çalışmak

inşaat mühendisi olarak para kazanmak

Ülkemizde mühendislik deneyimi elde ettiyseniz yurtdışında mühendis olarak çalışabilirsiniz. Özellikle bize ait firmalar her zaman yurtdışına kendi ülkemizden mühendis götürmektedirler.

Bu ilanlara ulaşabilmek için yurtdışına işçi götüren firmaları güncel şekilde takip etmeniz gerekiyor. Hangi firmalar yurtdışına işçi götürüyor öğrenmek için aşağıda mutlaka okuyun diye belirttiğimiz yazımızı okuyun.

Mutlaka okuyun: Yurtdışına işçi olarak nasıl gidilir?

 

12- Psikolog olmak

psikolog olmak

Psikolog olarak yurtdışında iş yapabilirsiniz. Fakat iş yapabilmek için mutlaka o ülkenin dilini çok iyi biliyor olmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra kendinize bir büro açabilmeniz için ise sermayeniz olması gerekiyor. Sermayeniz var ise biraz araştırma yaptıktan sonra kendinize büro açabilirsiniz. Fakat açmadan önce iş kurma aşamalarını yerine getirmeniz gerekiyor. Örneğin eğer o çevrede çok fazla psikolog varsa sizin sonradan bu sektöre girmeniz tehlikeli olabilir.

Kendi büronuzu açmak istemiyorsanız bile bir çok şirket bünyesinde psikolog bulunduruyor. Bu tarz şirketleri araştırarak başvurularınızı yapabilirsiniz.

 

13- Yazılım mühendisliği

yazılım mühendisi olmak

Yurtdışında yazılım tarzı işlere her zaman daha fazla önem verilmektedir. Ülkemizdeki bir yazılımcı ile aynı vasıflara sahip olan yurtdışındaki yazılımcı aynı maaşı almıyor.

Belki yurtdışında olan yazılımcı iki kat daha fazla maaş alabiliyor. Bunun nedeni ise çalıştığı firmaların daha büyük olmasıdır. Yazılım bilginiz olsa dahi o ülkenin dilini bilmeniz ise aranan diğer şartlardan. Çok iyi derecede o dili bilmeniz şart.

 

 

14- Berber dükkanı açmak

berber olmak

Eğer gerekli sermayeniz varsa ve güzel bir çevre araştırmasından sonra açılabilecek en mantıklı işlerin başında gelmektedir. Çünkü dükkan boyutlarının çok fazla olması gerekmiyor hem de dükkan için gerekli olan malzemeler çok fazla masraf etmiyor.

Bu nedenle az sermaye ile kurulabilecek işlerin başında geliyor. Saç kesimi adına alınan ücretlerin sürekli olarak arttığını da düşünürsek mantıklı bir girişimcilik olabilecek diyebiliriz.

Mutlaka okuyun: Berber dükkanı nasıl açılır?

 

15- Bakkal açmak

bakkal açmak

Ülkemizde sermaye biriktiren bir çok kişi Almanya tarzı çok fazla Türk ülkelere gidip Türk bakkalları açmaktadır. Yurtdışında bulunan Türkler daha çok Türk yerleri araştırmaktadır.

Bunu fırsata çevirerek güzel gelir elde eden bakkallar bulunuyor. Bakkal açmak için bir çok evrakı hazırlamanız gerekmektedir. Bu evraklar her ülkede değişiklik gösteriyor. Almanya’da bulunan bir Türk bakkalına, bakkal açmak için nelerin yapılması gerektiğini sorabilirsiniz.

 

16- Yemek yeri açmak

restoran açmak

Türk ismi ile yemek yeri açarsanız Türklerin ilgisini çekebilirsiniz. Örneğin Almanya’da çok sayıda Türk dönercisi bulunuyor.

Almanlarda döner geleneği pek bulunmadığından dolayı Türklerin zaten gidebileceği tek yer kalıyor o da bizim dönerciler. Sizde döner dükkanı tarzı yerler açarak gelir elde edebilirsiniz.

Mutlaka okuyun: Restoran nasıl açılır?

 

17- Kafe açmak

kafe açmak

Hangi ülkede olursanız olun kafe sektörü her zaman kazandırır. Fakat bu işten iyi kazanmak için yer seçimini iyi yapmak gerekiyor. Bunun yanı sıra güzel bir firmanın bayiliğini almanız gerekiyor.

Daha çok para kazanmanızı etkileyecek faktörlere dikkat edersek de bu iş için ayırmamız gereken sermayenin arttığını göreceğiz. Eğer gerekli sermayeniz varsa tavsiye edebileceğimiz işlerin başında gelmektedir.

Mutlaka okuyun: Cafe Nasıl Açılır?

 

Türk İşçi Götüren Firmalara Nasıl Ulaşılır?

Ülkemizde ki firmaların gelişmesinden ötürü bir çok ülkeye yatırım yapmaya başladılar. Özellikle inşaat sektöründe bir çok firmamızın diğer ülkelerde projeleri bulunmaktadır. Bu projelerde çalıştırılmak üzere personel alımları sürekli gerçekleşiyor.

Yurtdışı iş ilanlarına bakarak kendinize uygun iş pozisyonlarına başvuru yapabilirsiniz. Aşağıdaki link üzerinden ilanlara göz atabilirsiniz. Tarayıcınıza kopyalamanız yeterli olacaktır.

  • https://www.kariyer.net/is-ilanlari/yurtdisi

Mutlaka okuyun: Yurtdışı iş başvurusu nasıl yapılır?

Mutlaka okuyun: Vize Nasıl Alınır? Gerekli Evraklar Neler?

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Abd3 dedi ki:

    Yurt dışına işçi olarak gitmeyi düşünenler için güzel bir rehber olmuş, teşekkürler.

    1. SARA dedi ki:

      AYNEN ÖYLE

  2. AF dedi ki:

    Beni de yurt dışına götürün! artık bıktım her şeyden gece gündüz çalışıyorum ama ne uzuyorum ne kısalıyorum allahım hayallerim gerçek olsun artık tek istediğim huzur ve yetecek kadar para başka bişiy istemiyorum

DMCA.com Protection Status