2024 | İş Fikirleri

Borçlu Olanlara Kredi Veren Bankalar

Borçlu olanlara kredi veren bankalar hakkında ne biliyoruz? Günümüzde her birimizin bir şekilde belli bir miktarda paraya dönemsel olarak fazla ihtiyacı olmaktadır. Bu dönemlerde insanların aklına ilk olarak bankalar tarafından sunulan kredilere yönelmek gelmektedir. Bankacılık sisteminde, bankaların halk ile olan ilişkilerinde belki de en önemli fonksiyonu hiç şüphesiz kişi ve kurumlara belli oranlarla değişen faiz uygulamasına dayalı olarak vadeli sistemde ödemeli krediler sunmaktır.

Bu krediler bankalar için de önemli bir kazanç kaynağı olarak kabul edildiğini düşünebiliriz. Nitekim günümüzdeki şu an geçerli olan koşullar dikkate alındığında ihtiyaç ve konut kredi faizlerinin yüzde 3 civarına dayanmış olması nedeniyle tüketicinin de zorlandığı bir dönemden geçiyoruz. Peki bu şartlar altında en iyi faiz oranı ve yüksek vade ile kredi veren bankalar hangileridir? Vatandaşların tercihlerinde dikkat etmeleri gerekli olan kriterler nelerdir? Bu ve benzeri sorularla insanların merak ettikleri konular hakkında banka ve diğer kaynaklardan edinilen güncel veriler sunulacaktır.

Yeni bir işe mi girişeceksiniz? Çiftçi olmaya mi karar verdiniz ya da hayvancılık sektörüne merhaba mı diyeceksiniz ancak sermaye sıkıntısı mi yaşıyorsunuz? Eğer faiz ödemek konusunda kurallarınız yoksa kredi kullanmak aklınıza gelebilir. Bununla beraber kredi kartı borcunuz veya araç taksitleri ve diğer tanıdık maddi uğraş içerisinde bulunuyorsanız yazımız borçlu olanlara kredi veren bankalar hakkında inceleme ve bilgilendirme metni olacağından sizler için güncel ve geçerli veriler paylaşılacak olup zaman kaybı yaşamayacaksınız. En uygun kredi faiz oranlarına göre size şartlarınıza uygun fırsatı bulma imkanı sunulacaktır.

 

Bankaları Güncel Kredi Faiz Oranı ve İlgili Diğer Bilgiler Nelerdir?

  • 10.000 TL ihtiyaç kredisinin ING Bankası faiz oranı 2,49 vade 3 yıl aylık ödeme 457 toplam ödeme ise 16.512 TL olmaktadır.
  • İş Bankası 2,60 faiz oranı ile 3 yıllık vadeli ve aylık ödemesi 466 TL iken toplam geri ödemesi ise 16.838 TL olmaktadır.
  • Akbank 2,82 faiz oranı ile 3 yıllık vadeli ve aylık ödemesi 482 TL iken toplam geri ödemesi 17.500 TL olmaktadır.
  • Vakıfbank 2,99 faiz oranı ile beraber 3 yıllık vadeli ve aylık ödemesi 499 TL iken toplam geri ödemesi ise 18.019 TL tutarını bulmaktadır.
  • Denizbank ise 2,99 faiz oranı ile beraber 3 yıllık vadeli ve aylık ödemesi 499 olarak toplam geri ödeme tutarı ise 18.019 TL’yi bulmaktadır.

Belli başlı bankalar tarafından vatandaşlara sunulan ihtiyaç kredisi ve uygulanan faiz oranları belirtilmiştir, bu doğrultuda sizde banka kampanyalarını ve özellikle kamu bankaları ve diğer özel bankaların bazı özel şartlar için faiz oranı düşük veya hiç faiz uygulanmayan kredi kullanma fırsatı yakalayabilirsiniz. Borçlu olanlara kredi veren bankalar hakkında hazırlanan kredi faiz oranı ve geri ödeme dair bilgiler ışığında en uygun banka ve krediyi bulmak artık daha kolay olmaktadır.

 

Bankalardan İhtiyaç Kredisi Kullanmanın Şartları Nelerdir?

Bankalar tarafından vatandaşlara sunulan krediler için vatandaşların bazı şartları sağlamaları beklenmektedir. Bu şartların oluşması ile banka bir anlamda kendisini geri ödeme ve diğer konularda sağlama almak ister. Öncelikle kredi kullanmak isteyen kişilerden banka tarafından bazı şartların yerine getirilmesi istenmektedir. Bu şartlar ise şu şekilde sıralanabilir.

  • 18 yaşını doldurmuş olunması gereklidir, bu kural kişinin kredi kullanması için ön şart niteliği taşır,
  • Bankalara gelir kaynağınızı resmi bir şekilde sunmanız gereklidir, bunun için çalışanlar SGK kayıtlarını veya maaş bordrolarını, memur ise çalışan sadece son aya ilişkin bordrosu yeterli olmakla birlikte diğer çalışanların 3 aylık sigorta primlerinin yatırılmış olması beklenir, şirket veya işletme sahipleri içinde ticaret sicil kaydı ile şirketin karda olduğunun tescil edilmesi istenir,
  • Geçmişe dayanan banka ilişkilerinizde, bankanın kara listesine girmemiş olmakla birlikte, ödemelerin ve borçların düzenli takip edilmesi gerekmektedir.
  • Kefil eskiden olduğu gibi aranmamaktadır, ancak bazı durumlarda kefil istendiği de görülmektedir.
  • İpotekli kredilerde 120 aya kadar vade genişlerken, normal ihtiyaç kredileri için maksimum vade 48 ay şeklinde olmaktadır.
  • İhtiyaç kredisi talebi olan bireylerin öncelikle yanlarında pasaport, kimlik veya ehliyetten herhangi birinin olması beklenmektedir.
  • İkametgah ilmühaberi veya son 3 ayı içeren şekilde adınıza geliş olan fatura kaydı,
  • Gelirinizi tescil edecek şekilde özel sektör veya memurlar için maaş yazısı veya imzalı onaylı maaş bordrosu, işletme sahipleri için vergi levhası ile bilançonun resmi onaylı sureti ile emekliler için de emekli hesabı cüzdanı talep edilen belgeler arasındadır.

 

İlginizi Çekebilir

Banka Hangi Durumlarda Hesaba Bloke Koyar?

Banka Dışında Kredi veya Borç Veren Yerler

Acil Kredi Lazım Bankalar Vermiyor Diyenlere İşte Çözümü

Aynı Anda İki Bankadan Kredi Çekilir mi?

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

DMCA.com Protection Status